TASUTA TARNE ÜLE EESTI

ALATES 45€ ostust!

Istandused

Tee provintsid Hiinas. Kust kohast me teed Eestisse toome?

Juba 2737 eKr. e. legendi järgi käis keiser Shen-Nun reisimas ravimtaimede otsimisel statiivi katlaga, milles oli ravimtõmmiste jaoks keedetud vesi. Ükskord paar teepuu lehti langes keemisveega katlasse. Tõmmis tundus maitsev ja elujõuandev. Sellest ajast alates ei ole Shen-Nun joonud teisi jooke. Nagu me nüüd teame, oli tal õige, sest tee on maailma kõige populaarsem jook. Tee on juba üle 4500000 aasta jooksul kannatanud palju muudatusi ja viise selle ettevalmistamiseks, kuid see on jäänud kui väga soojendav ja soe.

Teepood Teaforyou.ee meeskond, inimesed, kes on ühendatud armastusega tee ja selle traditsioonide vastu, soovime anda oma klientidele ainult parimat teetooteid, mis tuleb meile otse tootjalt ja väga väikset partiidega. Iga kord, kui te naudite teed, mida Teaforyou.ee teile pakub, saate aru, et see ei ole lihtsalt tee, see on midagi muud.
Hiinas on rohkem kui kümme tee provintsi, kus kasvatatakse ja toodetakse teed. Peamised neist on: Henan, Hunan, Sichuan, Yunnan, Anhui, Jiangsu, Zhejiang, Fujian, Guangdong, Fr. Taiwan.
Järgnevalt räägime nendest legendaarsetest tee provintsidest Hiinas.

Teeturg Hiinas

Sichuan

Sichuani provints on kultuurse tee ajaloo häll. Just siin on siin asub imperaatori, käsitöö tee aed mis legendi järgi asutati 55 a.e.Kr. Tee põõsad siin pidevalt ümbritsetud uduga.Kohalikud teed on ammu tuntud oma maagiliste raviomadustega. Meie väga omamoodi tee KUDIN, muide on pärit sellest provintsist. Proovige, see on väga huvitav.

Anhui

Anhui – provints Hiina idaosas. Huangshan või Kollased mäed – üks kõige hämmastavatest loodus objektidest Ida-Hiinas. See tumedad kivised piigid,mis upuvad paksu valge udu meres,veidrate kivide kuningriik, pilvede mered ja kuumaveeallikad. Huangshan on nimetatud Huang Di auks. Ta oli legendaarne Kollane Valitseja. Teeistanduste pindala Anhui provintsis on peaaegu 60 tuhat hektarit. Öeldakse, et udu ei jäta need mäed kunagi – mõnikord see lihtsalt suureneb või vastupidi läheb veidi laiali …Just nendest kohtadest, tõime paar sorti teed, Mao Feng ja Taiping Houkui. Nad on laitmatud ja igaüks on oma olemuselt hea.

Zhejiang

Zhejiang asub subtroopilise vööndi tsoonis mussooni kliimaga . Need kohad on tuntud näiteks selliste maastiku riikliku tähtsusega vaatamisväärsustega, nagu Xihu järv, jõgi Fuchuntszyan jõgi Xin’an Jiang, Qiandaohu järv, mägi Yandanshan, jõgi Nansitszyan, mägi Putuoshan saar Shensy Ledao, mägi Tien Tai, mägi Moganshan, mägi Xue Shani, mäed Shuang Lung ja Sianbi, paljudele neist piirkondadest ei ole vordseid Hiinas.
Selles provintsis toodetakse ligikaudu veerand kogu hiina teest. Tee kasvatakse peaaegu kogu selle territooriumil, välja arvatud väike rannikualasaared ja viis maakonda, mis piirnevad põhjas Shanghaiga. Selles provintsis on mustad mullad, mis loob täiuslikke kasvutingimusi tee jaoks. Siin enamasti kasvatatakse rohelist teed, kuid samuti ka oolongi teed. Longjingi – on kõige populaarsem tee Hiinas, just nendest kohtadest. Ta on väga meeldejääv ja väga rikas vitamiinide ja kasuliku omadustega.

Guangdong

Guangdong on ehk Hiina kõige erilisem osa, nii et kõik, mis sellega seotud on, on selgelt eristatav. Provintsi nimi on tõlgitud kui “ulatuslik (maa) idas” või isegi “ruum idas”. Siin on kerge troopiline kliima ja aasta keskmine temperatuur on üle 20 kraadi, see Hiina piirkond on kõige vihmasem ja samal ajal kõige soojem. Kõik need ilmastikutingimused võimaldavad teelehte korjata juba veebruaris ja taimkatte periood lubab jätkata korjamist kuni detsembrini. Guangdongis, nagu ka Yunnanis, leiti looduslikke teepuid. Vaatamata selle potentsiaalile provints ei ole suur tee tarnija.

Selle maakonna kõige kuulsam tee on oolong Feng Huang Tan Tsun. See on väga, aromaatne ja ebatavaline, peaaegu müstiline. Siiski ei korjata seda palju tänu madalale nõudlusele Hiinas ja ka mujal, kuid meie poes see tee on ikka olemas, ja seda tasub proovida.

Taiwan

Taiwan on Vaikse ookeani väike saar. Seda territooriumi tunnustatakse osaliselt eraldi riigina, kuid siiski see kuulub HRR. Siin põhjas on subtroopiline ja lõunas – troopiline mussooni kliima. Taiwanist juunist augustini jätkub vihmaperiood. Saare põhjaosa on varjutud pilvedega aastaringselt ja lõunaosas 90% aastasest sademetehulgast langeb välja vihmaperioodi ajal. Fujiani rannikuäärsest provintsist viidi Taiwan saarele tee tootmise tehnoloogia juba mitu sajandit tagasi. Nüüd on Taiwani oolongit saavad populaarsust nende mitmekesisuse ja kõrgeima kvaliteedi tõttu.

Henan

Henan tähendab “jõest lõuna poole”. Peamised tee tootmisalad on provintsi lõunaosas, tingimused seal on väga soodsad ja lähedased lõunanaabritega. Kuid Henani põllumajanduses tee kasvatamise ja tootmine jääb tahaplaanile, mis siiski ei takista Henan rohelist teed Mao Tszyan olla kümne kõige kuulsama Hiina teede seas.

Henan

Provintsi ajalugu on rohkem kui 3000 aastat. Selles provintsis asub legendaarsed piigid ja mäeahelikud Jun Shan (Valitseja mägi) koht asub saarel, järvel Dongting. See on 72 tipu imeliku kujuga, mis omavad poeetilisi nimesid ja on kaetud legendidega. Tee tootmise traditsioonid ilmusid slles kohas alates dünastia Tang valitsemisajast(6-9 sajandi AD.). Looduskaitsealal saarel Jun Shan lehe korjamist teostatakse mitu päeva aastas. Selle tee korjamise reeglid on väga ranged, sest kuni 20. sajandini. seda toodeti üksnes imperatiivsete vajaduste jaoks. Tootmistehnoloogia on endiselt saladus, mis läheb üle meistrilt meistrile.

Yunnan

Yunnan – provints Lõuna-Hiinas, mis piirneb Vietnamiga, Laosega ja Birmaga. Yunnani provintsis on tee taime isamaa. Metsik teepuu siin võib jõuda vanust üle 2500 aastat ja kõrgust mitmekümne meetrini. Yunnanis toodetakse rohelist ja punast teed, kuid kõige kuulsamad on mustad vananenud puer teed. Puer eksisterib vähemalt 1700 aastat, aga meie eurooplased, vaid viimastel aastakümnetel l avastasime sellise tee.

Muide, meie teed, Dyanhun

Ebatavaline Puer. “Kuuvalgus”
Lossi Puer Guntin
Puer Bing Dao
Puer (Shu) kaaluline
Puer Bing Shu
Puer tablettidena (Shu) ja Puer (Shu) Tong Qing Hao 2004, kõik need on sellest provintsist pärit. Kõik need on suurepärase kvaliteediga ja on teie tähelepanu väärt.

Jiangsu

Jiangsu – Hiina Rahvusliku Repuliigi ida provintsi.Mägisel alal Dun Tin Taihu järve kaldal mis on, tuntud oma puuviljade ja teega, tee põõsad kasvavad mooruspuu, virsiku ja mandariini krooni varjus ja teelehtede korjamise aeg ühtib viljapuude õitsemise perioodiga. Provintsi Kollane mere ääres ja seal on head kliima tingimused teepuude kasvatamiseks, mida kasvatatakse koos viljapuudega. Siin toodetakse rohelist ja oolongi teed, mida kasutatakse peamiselt sissetarbimiseks. Aga üks rohelistest teedest, mida me hea meelega saame pakkuda on “Bilochun”, teine ​​kõige populaarsem tee Hiinas. Seda teed korjatakse kord aastas ja just kevadel.

Fujian

Fujian asub Kagu-Hiinas, piirneb Ida-Hiina merega. Kevad algavad siin varem kui mujal Hiinas ja alates märtsi esimestest päevadest kujuneb soodne ilm parima tee kogumiseks. Fujian asub soojas niiskes mussooni kliima lähistroopikas, aasta keskmine temperatuur 17-21 kraadi. Tee kasvatamise ja tootmise traditsioonid selles provintsis on ühed vanimatest, seega siit on pärit ka paljud tuntud sortid maailmas. Nende kohtade teedel on pehme ja ühtlane maitse ning aroomil on lille- ja mee toonid. Teepood Teaforyou.ee meeskond lihtsalt jumaldab kõiki neid kohti.

Fujiani provintsist, tõime valgeid teeid Bai Mudan Gong Mei ja Bai Hao Yin Zhen, oolongid Da Hong Pao, Zhen Sheni Oolong, Shui Xian Hele, Shui Xian ja Dahunpao pressitud. Mitte vähem võluvad mustad teed Must kuld, Punane Shuixian ja Hõbedad kulmud, kõik nad on just nendest põnevatest kohtadest.

Lisa kommentaar

sulge
sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.Keel


0