Da Hong Pao

Kogutakse seda üks kord aastas, mai alguses.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: tugev küpsus
Maitse: tihe, rikas, kuid samas pehme, magus järelmaitse
Aroom: sügav ja magus, tuleb esile vanilli noote
Värvus: kastanipruun, roheka tooniga

16.50 

2 laos

Kategooria

Da Hong Pao – 大紅袍


Kogutakse seda üks kord aastas, mai alguses. Nõudlus on pakkumist mitu korda kõrgem. Osa teest saadetakse otse Hiina presidendile ja ülejäänu müüakse oksjonitel suure raha eest. Muidugi, nad hoolitsesid ka meie eest, nende puidest võeti väikesed idud, et luua tänapäevane Dahunpao, jumalik ja tavalisele teearmastajale kättesaamatu. Järelpõlv, mis juhib oma esivanemat ema põõsast, jõudsid Tallinnasse.See luksuslik maitse on nüüd saadaval ja valmis üllatama. Avaneb Dahungpao kõikidele erinevatel viisidel, võite püüda šokolaadikaramelli märkmeid, saate lillede või puuviljade aroomi. See lahustub suus ja siis tuleb uuesti ja uuesti. Selle legendaarse tee valmistamiseks, keetke vesi ja laske jahtuda kuni 90 kraadini. Pärast ärgake teed üles, kallates kuuma veega üle. Oodake mõni sekund ja valage välja. Tee on valmis joomiseks.

Mis teeb Da Hong Pao tee kasulikuks?


Selles tees sisaldub üle 400 kasulikku keemilist ainet ja mikroelementi. Need on polüfenoolid, tanniin, kofeiin, fosfor, mangaan, jood, kaltsium, seleen, tsink, raud, magneesium. Laialt on esindatud B12, D, E, B6, K vitamiinid ja teised. Hiinas ülikasuliku Da Hong Pao kohta öeldakse, et tal on maagilised omadused, et mõjub organismile imeliselt: Alandab holesteriini sisaldust veres; normaliseerib ainevahetust, mis soodustab kaalu langust; diureetiline omadus; tugevdab hambaid ja igemeid, värskendab õhku, tugevdab immuunsust, on abiks angiinide, külmetuse, bronhiidi vastu; tugevdab veresoonte seinu, ennetab südamehaiguste arengut; parandab juuste ja naha seisundit; küllastab organismi mineraalide ja vitamiinidega; võitleb stressi ja depressiooniga, kõrvaldab väsimuse; elavdab teadvust, suurendab töövõimet.

Kuidas keeta Da Hong Pao?


Selle maagilise nektari raviomaduste maksimaalseks säilitamiseks peab seda ka õigesti valmistama. 25 ml vee kohta tuleb võtta 1 g teed. Vee temperatuur peab olema 80-90 kraadi. Parem on eelnevalt teetseremoonia nõud ette valmistada. Tarvis läheb kannu keedetud vee jaoks, tõmbamiskannu või gaiwanit, tasse (piaale). Tõmbamiskannu peab läbi soojendama, selleks valatakse sellesse kuum vesi, ja kallatakse välja. Teekannu pannakse teepuru, valatakse peale vesti. Esimene vesi ei ole mõeldud joomiseks, see valatakse kohe välja. Selle abiga puhastatakse teelehed tolmust. Lehtedele tuleb kohe uus vesi peale valada. Ühe-kahe minuti pärast võib teed piaalidesse kallata ja nautida originaalset maitset. Ei tasu jätta teelehti seisma ilma veeta, kohe, kui tee kallatakse tassidesse, tuleb uus vesi peale valada. Da Hong Paod võib tõmmata kuni seitse korda. Iga tõmbamisaja järgne tee kingib uue maitse ja aroomi. Tee küllastatus oleneb sellest, kui kauba lasta teel tõmmata.

Da Hong Pao tee päritolu Da Hong Pao tähendab hiina keele “Suur punane rüü”. On olemas ka legend, miks teele anti seline nimi. 1385. aastal oli tudeng nimega Ding Xian reisimas keisrilikule eksamile, ja tal hakkas reisi jooksul paha. Teel kohtas ta munka, kes keetis talle teed, mis aitas tal paraneda. Teinud kõik eksamid ja saanud vastava ametikoha, ametnik kinkis mungale punase rüü. Kuid munk keeldus annetusest ja siis ametnik käskis katta punaste rüüdega teepõõsad. Kui uskuda teist legendi, Da Hong Pao raviomadused ravisid välja ühe Ming dünastia keisri ema. Tänutundest kästkis imperaator katta kõik põõsad suurte talaaridega.