Laost otsas

Gaiwan „Tee Päev“

Savist Gaiwan tee keetmise jaoks
Lisaesemete juurde kuulub ka kauss keetmise jaoks
Samuti väike taldrik

34.00 

Laost otsas

Kategooria

Gaiwan (蓋碗/盖碗; otsetõlkes – „kauss kaanega“) nimetatakse ka 蓋杯 (Guy Bey – „tass kaanega“) või 焗盅 (Jeou Chung – „kuumakindel anum“). Sõna „Gaiwan“ – anuma tänapäeva nimetus. Sõna on laenatud Chao Chang rahvalt, kes nimetasid seda anumat „Chaou“ (茶甌).

Chaou – komplekt, mis koosneb tassist, kaanest ja taldrikust; seda võib kasutada niisama, kui ka kooskõlas tee tassidega. Tee keetmist Chaou’s kasutatakse siis, kui on vaja proovida teed, näiteks ostes. Sellistel juhtudel on tähtis säilitada tee neutraalne maitse; samuti on tähtis näha teelehti nende keemisel ning saada nuusutada neid. Seda tee keetmise viisi kasutatakse ka igapäevaselt, kuid rohkem kasutatakse just formaalsetes olukordades. Chaou’s võib keeta erinevaid teesid, kui kõige rohkem sobib see keetmise viis nõrgalt kääritatud teesortide jaoks.

  1. Keeta vesi või soojendada temperatuurini, mis sobib tee keetmiseks.
  2. Soojendada Chaou keeva veega
  3. Visata sisse teelehed.
  4. Loputada teelehed ning aeglaselt valada vesi välja.
  5. Valada 2/3 vett mööda tassi seina.
  6. Oodata 30 sekundit, valada tee tassidesse.

Head tee joomist!