Laost otsas

Shui Xian Hele Oolong tee

pakendatakse üksnes kümmegrammiliste kokkusurutud brikettide vormis. Selline tee pakendamismeetod võimaldab hoida lehe terviklikkust, mis on erakordse maitse võti.


Pakk: 5tk*10gr
Päritolu: Fujian
Liik: Oolong teisese kääritamise
Aroom: õrn, kerge, õie märkmed
Maitse: õhuke, meeldiv, hilisema magusa järelmaitsega
Värv: selge, helekollane

18.30 

Laost otsas

Kategooria

Hele Shui Xian – 水仙


Hele Shui Xian liigitatakse oolong teede hulka. Shui Xian teeistandused kasvavad ainult kahes kohas Hiinas. Wuyi linna lähedal, mis asub Fujian provintsi põhjas ja Nanyang külas, mis asub samuti Fujian provintsis.Hele Shui Xian koristatakse neli korda aastas. Just nagu teised ülejäänud oolongid. Aga kõige väärtuslikumad on kevadised ja talvised saagid. See hele Shuysyan originaal tehnoloogia järgi pakendatakse üksnes kümmegrammiliste kokkusurutud brikettide vormis. Selline tee pakendamismeetod võimaldab hoida lehe terviklikkust, mis on erakordse maitse võti. Selel teel on peen maitse, see on mitte-pealetükkiv, läbipaistev, lillelise maitsega. Keeeta seda teed tuleb temperatuuril 90 kraadi

Mille poolest on hele Shui Xian tee kasulik?


Tee soojendab hästi, on võimeline organismi toniseerima ja parandama organismi üldseisundit. Hiinlastel on see tee populaarne jaheda ilma ja pika füüsilise koormuse puhul. Tees sisalduvad antioksüdandid, polüfenoolid ja tianiin soodustavad ainevahetuse taastamist ja organismi puhastamist. Mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale, taastab vererõhku, tugevdab veresooni. On suurepärane tromboflebiidi profülaktika. Tänu parkainete sisaldusele on teel bakterivastastane toime, seepärast on see kasulik seedetraktile ja aitab igemepõletiku puhul. Mõjub tõhusalt kuse- ja suguelundkonna tööle.

Kuidas keeta heledat Shui Xiani?


Jook tuleb kõige parem Yixing savist nõudes, sest see ei immuta endasse võõraid lõhnasid ja aitab tee omadustel täielikult avaneda, kuid kui sellist ei ole, valmistage teed klaasist või portselanist kannus. Kasutage puhast allikavett. Hele Shui Xian nõuab 90-kraadist vett. Selleks, et õigesti aromaatset leotist valmistada, tuleb: Teekann läbi soojendada, loputades seda tulise veega; puistada kannu kümme grammi teepuru; loputage teepuru, selleks valage tee peale kuum keedetud vesi ja valage see koheselt välja; valage kannu üks klaas vett, mille temperatuur ei ületa üheksakümmet kraadi; pange kann kinni ja laske ligi minut tõmmata. Kvaliteetset hele Shui Xian on lubatud tõmmata kuni 5 korda, suurendades iga kord tõmbeaega. Valmisjoogis on tunda puuvilja-šokolaadi maiku ja sellel on meeldiv aroom. Tõmmise värv sõltub lehtede vanusest ja fermentatsiooni astmest ja võib olla kas helekollane või pruun. Seda teed juuakse tavaliselt puhtalt ilma mistahes lisandite või magustajateta, et joogi kõiki omadusi läbi tunda ja nautida.

Kord avastas üks talupoeg Dahu külast (mis asub Fujiani provintsi põhjas, Czhouxiandong (Palvetavate Surematute) koopa kõrval) omapärase lumevalgete õitega puu. See nägi välja nagu teepuu, ainuke erinevus oli selles, et see puu oli palju suurem. Talupoeg noppis lehed põõsalt ja tegi endale sellest joogi. Ja see osutuski oivalist kvaliteedi, maitse ja aroomiga teeks, mis sobis hästi oolongi tootmiseks. Teepuu sai endale nimeks Chzouxian (koopa nime järgi). Kuid kuna kohaliku dialekti järgi “chzou” ja “shui” hieroglüüfe hääldatakse ühtemoodi, muutus ajapikku nimetus, ja sellest sai Shui Xian, mis tähendab “Veede valitseja” või “nartsiss”. Tee sai nime “nartsiss” seetõttu, et selle aroom meenutab lille oma.