Laost otsas

Taiping Houkui

Korjatakse seda teed käsitsi ja ainult päikeselisel ilmal, kiskudes välja terve kimp. Korjamise ja töötlemise protsess kestab vaid ühe päeva.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Päritolumaa: Taipin Anhui
Tüüp: Roheline tee
Maitse: Kerge, magus
Värvus: Rohekas, peaaegu läbipaistev
Aroom: Orhidee aroom, pähkli-lille toon

17.20 

Laost otsas

Kategooria

Taiping houkui 太平猴魁


Taiping Haukui paneb imestama enda erilise välimusega. Selle teelehed on väga suured ja lamedad, erk-rohelist värvi. Selle tee valmistamiseks on vaja ühte päeva. Varahommikul see korjatakse, lõunas see sorteeritakse ja kuivatatakse. Tai Ping Hou omab tihedat ja, olenedes valmistamise päevast, tardunud maitset. See mõjub inimesele rahustavalt, suurendab toonust ning annab keskendumisvõimet.

Kuidas Taiping Houkui teed valmistada?


Selleks, et tee maitse ei valmistaks pettumust, peab seda õigesti valmistama. Kasutame filtreeritud vett.
Mitte mingi juhul ei tohi teed lõhkuda, enne selle keetmist –
sellest oleneb tee maitse. Nagu ka paljud rohelised teed, ei soovitata seda kaua keeta, kuna siis tekib mõru maitse. Tee valmistamise jaoks võtame filtreeritud vee, mis on kuni 85 kraadi kuum. Klaasist teekeetjasse paneme 5 grammi teepuru ja 250 ml vett. Esimese korra traditsiooni kohaselt valame ära. Järgmised keetmiskorras kestavad 20 sekundit. Iga järgmise korraga suurendame aega 5-10 sekundit. Tai Ping Hou kannatab kuni 7 keetmiskorda.
Head tee joomist!

Taiping Houkui teest käib palju legende. Neis kirjeldatakse mäge, mille jaluses õitsevad imelised orhideed ja mäe peal siiamaani kasvab tee. Samuti märgitakse ära selle tee eriline kuju lehtedel – lamedad ja pikad, mis nagu kallistaks oksi. Need pikad lehed võivad olla kuni 10 cm pikad.Taiping Houkui – elav legend eliitteede hulgas. Ta kasvab väiksel territooriumil Ida-Hiinas, Huangshan mäel. Korjatakse seda teed käsitsi ja ainult päikeselisel ilmal, kiskudes välja terve kimp. Korjamise ja töötlemise protsess kestab vaid ühe päeva.