Laost otsas

Anji Baicha

Anji Baicha nimes on fraas “valge tee”, kuid see kuulub roheliste teede kategooriasse.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: roheline
Maitse: magus, värske ja pehme.
Värv: heleroheline sidruni varjundiga
Aroom: lilled, taimne ja värske

17.00 

Laost otsas

Kategooria

Anji Baicha. Hiina keeles on selle tee nimi selline: 安吉 白茶 – (An Ji Bai Cha).


Ja sõna otseses mõttes tähendab “Anji maakonna valge tee”. Anji on uskumatult ilus koht, mis asub Zhejiangi provintsi põhjaosas. Provints, mis on nii tuntud oma tee poolest.

Anji Baicha nimes on fraas “valge tee”, kuid see kuulub roheliste teede kategooriasse. Ta sai sellise nime pungade erilise valge värvi pärast.

See tee on valmistatud pungadest ja ühest ülemisest lehest. Kuid samal ajal toimub korjamine staadiumis, kui lehed on endiselt väga väikesed ja suurus on võrdne pungadega. Seda teed kogutakse ainult üks kord aastas. Aprilli keskpaigast mai keskpaigani. Kohe pärast kogumist ja töötlemist seda külmutatakse et säilitada värskust, maitset ja lõhna nii kaua kui võimalik. Selle aroom on kerge ja väga delikaatne, niidetud rohi, metsikud lilled, veidi sidrunihappesus …

Kui te kuulate tähelepanelikult, leiate siin ka kümneid kergeid maanooti. Kui keedate seda teed, aroom muutub eredamaks, mahlasemaks ja peaaegu tunnustamatuks. Lilled õitsevad, hakkab rohi kasvama, just nagu kevadel.

Kuidas valmistada teed Anji Baicha ?


Arvatakse, et Anji Baicha õhtul joomine on ei ole väga hea idee, sest see toniseerib väga palju. Valmistada seda teed tuleb väga ettevaatlikult ja kiirustamata. Tehke seda natuke jahutatud veega, mille temperatuur on 90 kraadi või veidi vähem. Keetmine ei tohiks olla liiga pikk. 30-40 sekundit. Kuid isegi kui te seda tundlikku teed tugevalt üle hoiate, ei muutu ta ikka mõrudaks. Anji Baichi valmistamine klaasist nõudes on eriti hea. Nii saate näha, kuidas iga tee osake avaneb. Ja see on suurepärane!