Biluochun

populaarsuselt teine roheline tee Hiinas pärast Longjingi.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Liik: ei kuulu käärimine
Päritolu: Fujian
Maitse: kuivatatud puuviljad, veidi karamelli
Aroom: kask lehed, heina
Värvus: Läbipaistev

9.60 

1 laos

Kategooria

Dongting Bilochun tee (Hiina. 洞庭碧螺春),


populaarsuselt teine roheline tee Hiinas pärast Longjingi. Et lühidalt ja konkreetselt kirjeldada seda teed, öeldakse Hiinas tavaliselt: ilus vorm, küllastatud värvus, püsiv aroom ja rikas maitse. Teed korjatakse üks kord aastas. Iga kevad, tuhanded naised, punutud korvidega seljas suunduvad korjama veel mitte lahti tulnud tee pungasid. See sort ei sisalda küpseid lehti ja varsi, seega on korjanduse protsess üpriski raske.

Tähtis vahe – väikeste villade olemasolu, mis katavad pungad. Bilochun omad rikast aroomi naturaalsete puuviljade nootidega, väga magusat maitset ja küllastunud õrna järelmaitset. Eriline tee aroom tuleneb puuviljadest, mis kasvavad tee korjanduse lähedal, kuna tee korjandusaeg satub kokku puuviljaaia õitsemise ajaga. Keedetud tee omab õrna kollakat värvust, kerge rohelise tooniga.

KUIDAS VALMISTADA BILUOCHUN TEED


Tee valmistamiseks kasutame filtreeritud kuni 80-85 kraadini kuumutatud vett. Puistada kannu ligi 4-5 grammi teed 200 ml vee kohta. Traditsiooni kohaselt esimene leotis vaid äratab tee ja seepärast valatakse see välja. Järgmist tõmmist hoiame ligi minuti. Iga järgmist tõmbeaega suurendame 10 sekundi võrra. Bilouchun teele võib vett peale valada kuni 6 korda.