Dianhong

Dianhong on kange must tee. Stimuleerib ajukoore tegevust, parandab mõtlemist, keskendumisvõimet…


Ühe paki kaal: 50 grammi
Päritolu: Yunnani provintsis.
Liik: must tee, tugev käärimine.
Maitse: pähklid, kuivatatud puuviljad ja kuivatatud aprikoosid.
Lõhn: ere, küllastunud.
Värvus: punane-pruun.

10.50 

9 laos

Kategooria

Dianhong 滇紅茶


Tõime Eestisse üsna haruldase musta Dianhongi teed kõrgeima kvaliteediga. Seda nimetatakse ka Yunnan Dianhongiks. Nagu nimigi ütleb, kasvab see tee Yunnani provintsis. Dianhongi tee eripära on see, et selle tootmiseks läheb ainult noor ja mahlane, just avatud teeleht ja teepungad. Dianhong on kange must tee, millel on ekspressiivne aroom, seega ideaalne klassikaliseks Euroopa teejoomiseks.Täiuslikult sobib nii inimestele, kes just hakkavad tundma teemaailma, kui ka kogenud teegurmaanidele. Dianhongi, nagu ka kõiki teisi mustaid hiina teesid, tuleks keeta veega, mille temperatuur ei ületa 90 kraadi. See tee on huvitava järelmaitsega. See korduvalt tagastub vaevu tajutava magususega huultel ja meeldiva mõrkjusega. Dianhongi aroom on ainulaadne. See on samaaegselt sarnane ja teistsugune teiste Hiina mustade teedega, see on mitmekesine ja ainulaadne.

Dianhong tee kasulikud omadused.


Diureetiline efekt. Suurendab neerude verevarustust, mis mõjub eriti hästi inimestele, kellel on probleeme kuse- ja suguelunditega, samuti on seda soovitatav tarvitada inimestel neerukividega.

Põletikuvastane toime. Dianghongi tõhusus seisneb selles, et tee polüfenoolidel on põletikuvastane toime, jällegi, uurimused on avastanud, et tees sisalduvad aminohapped pärsivad bakterite kasvu ja hävitavad neid. Tee imendab raskeid metalle ja alkaloide, mis ohtralt sisalduvad meie joogivees ja toiduainetes.

Ergastav efekt. Võtab väsimuse ära. Stimuleerib ajukoore tegevust, parandab mõtlemist, keskendumisvõimet, reaktsioonikiirust, parandab mälu, mõjub soodsalt veresoonkonnale, tasakaalustab südamerütmi, kiirendades verevoolu ainevahetuse hõlbustamiseks. Värskendav. Kustutab janu, kuna tee polüfenoolid, suhkrud, aminohapped, pektiin, reageerides süljega, tekitavad reaktsiooni, ning stimuleerivad süljeeritust, mis tekitab suus niisutava ja jaheda tunde.

Kuidas keeta?


Dianhong nagu ka teised Hiina punased teed nõuab vett, mille temperatuur ei ületa 90 kraadi. Sellel teel on huvitav järelmaitse. See tuleb mitu korda tagasi õrna magusa maiguna huultel ja mõnusa mõrudusena. Dianhongi tee aroom on ainulaadne. Üheaegselt meenutab see ega meenuta teisi Hiina musti teesid, ta on mitmepalgeline ja ainulaadne.

Dianhongi valmistatakse noortest lehekestest ja pungedest. Selle aroomis on tunda kuivatatud puuviljade noote ja “suitsust” maiku, mis on iseloomulik kõikidele Yunnan provintsi teedele. Yunnanis korjatakse teed aastaringselt, kuid parimaks peetakse sügisest saaki. Pärast seda kui tee noored võsud on korjatud, kuivatatakse neid nõrgalt selleks, et nad muutuksid pehmemaks ja neid saaks edasi töödelda. Töötlemisel pigistatakse teelehti kokku, sõtkutakse need pehmeks ja seejärel väänatakse kokku. Selliselt saadakse üpris suurest lehest kokkukeritud väike “teepuruke”. Tee valmistamise protsess on väga töömahukas, seepärast loetakse seda üheks parimaks Hiina tee liigiks.