Laost otsas

In Jun Mei

See tee suurepäraselt kosutab, paneb teid mõtlema ja mõistma, analüüsima ja teha järeldusi.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Päritolu: Fujian
Liik: must tee ( punane tee )
Maitse: rikkalik, kerge
Arom: mesi ja kuivatatud puuviljad
Värv: merevaik

16.50 

Laost otsas

Kategooria

In Jun Mei


Ta on üks parimaid musta teid Hiinas, rikas, elav, kattev maitse tugeva aroomiga teeb teejoomist millekski eriliseks, ta on uhkus teede seas. See tee suurepäraselt kosutab, paneb teid mõtlema ja mõistma, analüüsima ja teha järeldusi. In Jun Mei – nii nimetatakse see ainulaadne ja haruldane punane tee. Tõlkedes “hõbedad kulmud.” See tee on kasvatatud Fujian provintsis. See tee suurepäraselt kosutab, paneb teid mõtlema ja mõistma, analüüsima ja teha järeldusi. Teel Hõbedad kulmud on võimas aroom! Selle maitse – mahukas, tihe, küllastunud, jääb meelde üks kohe ja alatiseks. Lisaks see must tee suurepäraselt ilus, peab teha pingutusi, et sellist teed Tallinnas leida. Tema väiksed, õhukesed ja teravad lehed valmistatakse just sündinud pungetest.

Mille poolest on In Jun Mei kasulik?


Suuremale osale Hiina teedest on iseloomulik janukustutav omadus. Kustutab suurepäraselt janu palaval suvepäeval. Toniseeriv efekt annab mõtlemiskerguse ööpäevaringselt, seejuures ei teki üleerutumist. Tee mõjub ka kui valuvaigisti, samuti on tal närvisüsteemi rahustav toime. Organismi üldtugevdav toime, toksiliste kogumite eemaldamine kehast, rasvade lõhustamine. Antud tee mõjub soodsalt organismile, seejuures ei kahjusta tervist.

Kuidas keeta?


Valmistamise moodus: Valmistamiseks sobib gaiwan teetass, kolb või savist teekann. Anuma soojendamiseks on vaja see enne loputada kuuma veega. 100-120 ml vee kohta panna kannu 5-7 grammi teepuru. Valada peale 100 kraadine vesi. Esimesel tõmmisel lasta seista 1-2 minutit. Esimese tõmmise peab kindlasti ära valama, sest see on ette nähtud teelehtede loputamiseks ja nende avanemiseks. Järgmiste tõmbamiste aeg ei tohi ületada 1 minutit. Ühest teepuru portsust saab kuni 7-8 tõmmist.

Kuna tee kasvab rahvuspargi territooriumil, pole teelehtede korjamise ja töötlemise viisidest kindlaid andmeid olemas. Arvatavasti tuleb saada kohalikuks talupojaks, et avastada selle imelise tee sündimise kõik saladused. Ainuke, mis on teada, et selleks teeks korjatakse vaevu pungunud teepungi. Peenikesed, väikesed lehekesed vastpungunud pungadest on tootmise põhimaterjaliks. Tõenäoliselt seetõttu on tee niivõrd õrn ja üheagselt erksa maitsega teiste teede taustal.