Laost otsas

Klaasist Gaiwan

18.85 

Laost otsas

Kategooria

Gaiwan on asendamatu tee seade. Kui olete õppinud seda kasutama, siis teate, et gaiwan sügavamalt avab paljude teede maitseid ja aroome. Kuid mitmete Hiina provintside – Sichuan, Zhejiang, Hunan, Anhui – elanikud ei ole teiega nõus. Siin kasvatatakse rohelisi teesid, ja siin usutakse, et tee välimus – see on oluline näitaja selle kvaliteedist. Ja keetmise esteetika on oluline, nagu mitte midagi muu. Ja kui keetmise ajal tuleb alati jälgida teelehe käitumist. See on traditsioon.

Sellepärast kasutavad nad nendes Hiina provintsides klaasnõusid ja enamasti näete, kuidas teed valmistatakse kahesaja grammi läbipaistvates klaasides. Ma hiinlastega kunagi ei vaidle, kuid ma isiklikult ei ole nõustunud sellise keetmise meetodiga.

Selleks, et teha tee maitsvalt ja samal ajal järgida kohalikke traditsioone, leidisin klaasist gaiwanit. Klaasist gaiwan on superkompromiss. Teed keedetes, saate jälgida kõiki neid maagilisi protsesse, mis toimuvad teelehtedega.

Keeta klaasist gaiwanis Zhuetszin või Mandin Huang Ya – on uskumatult huvitav. Saate vaadata tantsu, kui teepungad asetsevad vertikaalselt ritta ja langevad ükshaaval üles või alla. Keeta selles Teguanin on veelgi huvitavam – teie silmadel teguanin muutub keerutatud tükkidest suurteks ja uhketeks lehtedeks. See on akvaarium. Ja see on tee meditatsioon.

Läbipaistev gaiwan annab teile kindlasti uusi visuaalseid tundeid. Kuid see ei tohiks olla ainuke keetmise vahend. See on kindlasti täiendus. Tavalises elus kasutan portselanist nõusid. Aga kui mul on vaja uut ja eriti ilusat rohelist teed valmistada, siis võtan välja klaasist gaiwani. Valan keeva veega üle ja istun maha, et näha, kuidas käituvad teelehed.