Laost otsas

Ku ding

Joogil on eredalt väljendunud mõru maitse mis muutub kergeks magususeks. Kudin hästi tugevdab immuunsüsteemi.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Päritolu: Sichuan provintsi
Liik: Taimne (roheline) tee
Maitse: mõru, magusa järelmaitsega
Värv: heleroheline
Aroom: okas, maitsetaimed

8.50 

Laost otsas

Kategooria

Ku ding 苦丁茶;


Kudin – üks kõige ebatavalisematest liiki teedest. Hiinas ta on kuulus alternatiivina tavalisele rohelisele teele. Kudin nimetatakse roheliseks teeks, kuid ta tegelikult ei ole. Kogutakse teelehed mitte tee põõsadest ja puust paksude oksadega ja sile ja suurte paksude lehtedega. Selle puu nimi – “iileks laialeheline.”Kudina tootmine on sarnane rohelise teega. Tooraine valmistamine toimub niipea, kui lehed hakkavad rohetama. Pärast lehed rullitakse, augustatakse ja kuivatatakse päikese käes. Joogil on eredalt väljendunud mõru maitse mis muutub kergeks magususeks. Kudin hästi tugevdab immuunsüsteemi. Seda saab kasutada külmetushaiguste ärahoidmiseks. Samuti on ideaalne nendele, kes taastuvad pärast pikaajalist haigust. Uuringute näitavad, et Kudin sisaldab peaaegu kõiki vitamiine ja olulisi aineid inimese tervise säilitamiseks. Need on vaik, kiudaineid, lenduvad õlid, tanniin, mida leidub paljudes taimsetes ainetes. Sellinne on ainulaadne mitmeid kasulikke komponente sisaldav iileks – on suur haruldus. Ei ole liialdus väita, et Kudin – vitamiinide, happete ja mineraalainete rikkas.
Et mitte pettuda tee maitses, on vaja teha seda õigesti. Kasutame filtreeritud vett. Paneme mitu keerutatud teelehti (2-3 tk) teekannu sisse. Täidame seda veega mis on kuumutatud kuni 75 kraadini. Traditsiooniliselt esimene tõmmis valatakse välja. Järgmised keetmised ei toimu rohkem kui 20 sekundit. Oluline on mitte ületada keetmisaega, muidu on see väga mõru. Kudin kannatab umbes 7 keetmist.

Kuidas keeta Kudin teed?


Selleks, et tee maitse ei valmistaks pettumust, peab seda õigesti valmistama. Kasutame filtreeritud vett. Puistage mõni keeratud Kudini tee leht (2-3 tükki) teekannu. Valage peale kuni 75-kraadine vesi. Valame traditsiooniliselt esimese tõmmise välja. Järgmised tõmbamisajad ei tohi olla üle 20 sekundi pikad. Väga oluline on mitte pikemalt tõmmata lasta, sest muidu muutub tee liiga kibedaks. Kudin peab kuni 7 tõmbamist.

Kuidas valmistada Biluochun teed? Tee valmistamiseks kasutame filtreeritud kuni 80-85 kraadini kuumutatud vett. Puistada kannu ligi 4-5 grammi teed 200 ml vee kohta. Traditsiooni kohaselt esimene leotis vaid äratab tee ja seepärast valatakse see välja. Järgmist tõmmist hoiame ligi minuti. Iga järgmist tõmbeaega suurendame 10 sekundi võrra. Bilouchun teele võib vett peale valada kuni 6 korda.