Laost otsas

Mao Feng

Mao Feng on rohelise tee klassika. Mao Feng kingib teile tõelise rohelise tee peent aroomi.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Liik: Roheline Tee
Päritolu: Anhui provintsi
Maitse: lilled, kerge magusus
Aroom: intensiivne, värske
Värv: kerge, peaaegu läbipaistev

8.40 

Laost otsas

Kategooria

Huangshan Maofeng 黄山毛峰


Mao Feng on rohelise tee klassika. Nüüd võime ka Eestis seda proovida ja armuda sellesse väikestest lehtedest võluvasse tõmmisesse. Hiina Mao Feng teed nimetatakse sageli Huangshan Maofeng. Vastavalt selleparitolu koha nimele. “Pikakarvalised piigid kollanelt mäelt” – selle tee pealkirja otsene tõlge. See tee on rikkaliku ja värske aroomiga, rikkalikult magusa maitsega ja pika järelmaitsega. Ta tundub tagasihoidlik ja häbelik, kuid pärast kohtumist sa mõistad, et ta on helge, avatud, see tee on karismaga ja oma meeleoluga. Seda teed peaks keetma vees, mille temperatuur ei ületa 90 kraadi. Oluline on mitte kuumutada seda. Siis Mao Feng kingib teile tõelise rohelise tee peent aroomi.Samal ajal värv jääb heledaks ja petlikult läbipaistvaks.

Kuidas keeta Mao Fengi?


Teejoomiskunsti praktika näitab, et iga 100-120 ml vee peale peab võtma mitte üle 3 grammi teelehti, ehk 2 teelusikatäit. Soovitame teha teed klaas- või portselannõus. Vee temperatuur ei tohi olla alla 75 kraadi. Samuti on oluline teed liiga kuuma veega mitte kõrvetada, sest siis võib tekkida iseloomulik mõru maik, mis rikub joogi omapärase maitse.

Huangshan Maofengi variante on mitmeid: esimese, teise, kolmanda sordi tee, kõrgeim sort ja palju vahesorte. Huangshan Maofengi kõrgeimat sorti teelehti korjatakse vaid mõni päev aastas, sellise tee jaoks sobivad ainult teepuu kõige õrnemad võsud, mis peavad ilmtingimata koosnema ainult ühest ülemisest pungast ja ühest teelehekesest, ülejäänud sorte moodustavad tavaliselt ühe punga ja kahe teeleheke või kahe-kolme teelehekesega võsudest koosnevad teed. Huangshan Maofeng erineb teistest rohelistest teedest seevõrra, et tõmbamisel tõusevad teelehed kohe veepinnale, hakkavad vaikselt endasse vett immutama ja avanevad, meenutades seejuures linnunokka keelega, ja seejärel järk-järgult vajuvad tassi põhja. Huangshan Maofeng tee tõmbamisprotsess klaastassis on Hiina rohelise tee hindajate arvamuse järgi väga kaunis ja rõõmustab hinge ja silma.