Laost otsas

Milky (Piima) Oolong

Aroom algab teepõõsast. Neid töödeldakse suhkruroo lahusega ja juuri kastetakse lahustuva piimaga, seejärel puistetakse põõsasid riisikoorega.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: tugev küpsus
Maitse: tihe, rikas, kuid samas pehme, magus järelmaitse
Aroom: sügav ja magus, tuleb esile vanilli noote
Värvus: kastanipruun, roheka tooniga

7.40 

Laost otsas

Kategooria

Milky oolong tee – (Jin Xuan 金萱;)


Piima (Milky) Oolong on kahtlemata üks populaarsemaid Hiina teesid maailmas. See on ere ja kerge! Selle oolongi aroomis on võimalik tunda magusa karamelli piima maitset, kuid piima oolongi tootmisel ei kasutata piima. Aroom algab teepõõsast. Neid töödeldakse suhkruroo lahusega ja juuri kastetakse lahustuva piimaga, seejärel puistetakse põõsasid riisikoorega. Nii saavutatakse seda tuntud maitset. Tee annab kuldse värvusega leotise. Milky Oolong maitseb peaaegu kõikidele esimesest lonksust. Tee on pärit Fujiana provintsist. Sealt, kus toodetakse enamik oolongidest. Piima Oolong, nagu ka teised oolongid, nõuab vett, mille temperatuur ei ületa 85 kraadi.

Mille poolest on Piima Oolong kasulik?


Tass tõelist külluslikku Oolongi aitab normaliseerida tuju, mõjub suurepäraselt närvisüsteemile ja stabiliseerib üldist psüühilist seisundit. See tee on väga kasulik kaalu langetamise juures, sest kiirendab ainevahetuse protsesse, stimuleerides kalorite põletamist. Jahutatud tee toniseerib suurepäraselt organismi. Eriti meeldib on teda juua palava ilmaga, sest see on oivaline janu kustutamiseks. Piima Oolong puhastab soolestikku, teeb seda pehmelt ja ettevaatlikult ebamugavust tekitamata. Piima Oolong on suurepärane düsbakterioosi ennetaja.

Kuidas keeta Piima Oolongi?


Oolongi valmistatakse läbivalamise meetodil. Enne tõelist tõmbamisaega tuleb teelehti 10-20 sekundit hoida kuumas vees, seejärel see ära kallata ja uus vesi peale valada. Selleks, et tee maitse vallanduks, peab andma leotunud lehtedel end lahti keerata. Seetõttu tehakse Oolong teed kas paksuseinalistes savikannudes või tavalistes klaaskannudes. Selleks sobib hästi teejoomiskomplekt “Draakoni saar”. Oolong tee vajab tõmbamist 82-93 kraadise veega. Kui pole käepärast termomeetrit, võib lasta veel keema minna ja siis oodata 2-3 minutit. 180 ml vee kohta tuleb võtta 1 teelusikatäis teekuulikesi või 1,5 supilusikatäit suuri lahtiseid teelehti. Tõmbamisaeg: 1-5 minutit, olenevalt lehtede suurusest ja vormist. Kuidas Oolong teed säilitada? Kõik teed, ja Oolong ei ole erand, imavad endasse ruumis olevad aroomid, eriti teravad lõhnad. Teed peab säilitama eraldi mitte ainult tugevalõhnalistest vürtsidest, vaid ka teistest teeliikidest, et selle aroomi ei seganduks muid lisandeid. Säilitamiseks ei tohi kasutada metallist või plekist anumaid. Kallake tee portselan-, keraamilisse, võib ka klaasnõusse, millel on ilmtingimata ka kaas.