Must Tie Guan Yin

Töötluse viimasel etapil praetakse teed küttepuudel kõrgel temperatuuril. Praadimisel muutub selle värv erkrohelisest mustaks.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: Oolong
Päritolu: Fujian
Maitse: magusavõitu, vastupidav kangus
Värvus: Cognac
Aroom: vürtsid, must pipar,

12.00 

Kategooria

Must Tie Guan Yin (铁观音)


Must Tie Guan Yin on eksklusiivne tee. Seda toodetakse Anxi piirkonna teede tootmisele keskendunud mägikülades. Töötluse viimasel etapil praetakse teed küttepuudel kõrgel temperatuuril. Praadimisel muutub selle värv erkrohelisest mustaks. Musta Tie Guan Yin aroomis on põhiliselt küttepuude, vürtside ja pipra maik. Tee ei sarnane ühegi teise meile tuntud teega. Keeta seda on parem portselanist või klaasist anumas vees temperatuuril 85-90 kraadi. Keetmine ei kesta kaua, iga kord aega pikendage. Musta Tie Guan Yin leotis on heleda konjaki tooni. Tee maitse on täidlane ja tihe ning jätab huultele pika mõrkja järelmaigu.

Mille poolest on kasulik Must Tie Guan Yin tee?


Mustal Tie Guan Yinil on samad kasulikud omadused, mis tavalisel Tie Guan Yinilgi – suurendab töövõimet, parandab tähelepanu ja kontsentratsioonivõimet. Normaliseerib vererõhku, soodustab ainevahetuse loomulikku regulatsiooni, väljutab toksiine. Mõjub tõhusalt kasvajahaiguste ennetamisel. Samuti on hea profülaktika liigset kehakaalu langetavatele inimestele.

Kuidas keeta?


Musta Tie Guan Yini tasub valmistada portselan- või klaasnõudes, veetemperatuuril 85-90 kraadi. 100-120 ml vee kohta tuleb võtta 8-10 grammi kuiva teepuru. Esimese tõmmise peab kindlasti ära valama, sest see on ette nähtud teelehtede loputamiseks ja nende avanemiseks. Tõmbamisaeg ei tohi olla pikk, iga vee pealevalamisega pikendada aega. Tõmmis tuleb heledat konjaki värvi. Tee maitse on täidlane ja tihe ning jätab huultele pika mõrkja järelmaigu.

Päritolu ajalugu Tie Guan Yini hakkasid kasvatama mungad Tan dünastia ajal 7.-8. sajandil Ansyi piirkonnas Fujian lõunaprovintsis. Praegu loetakse seda kohta Hiina teepealinnaks, kus asub suurim teeturg, millele neli korda aastas kogunevad kõige enam degustaatoreid, kollektsionääre ja ärimehi. Just niipalju kordi korjatakse ja “raudset Bodhisattvat”, ja just seda teed on teeturg täis, sest Tie Guan Yini loetakse üheks kalleimaks teeliigiks.