Laost otsas

Punane Shuyixian

Maitse on uskumatult pehme. Kerge happesusega lõpus. Ja mõõduka mõrkjusega järelmaitses.


Ühe paki kaal: 6tk 40 -50 grammi
Tüüp: Punane tee
Päritolu: Fujian provints
Maitse: Pehme, harmooniline
Aroom: Šokolaad, vürtsid
Värv: Viski

19.00 

Out of stock

Kategooria

Shui Hsien 水仙茶


Shuyixian on kõige levinum põõsas Fujianis. On arvamus, et Shuixian on oolongite seast, jah, see ongi nii, kuid provintsi lõunaosas on sündinud uus sort, kus lehte töödeldakse, kasutades punase tee valmistamise tehnoloogiat. See tee pressitakse 10-grammisesse briketidesse. Iga brikett on pakendatud toidupaberisse ja pandud suletud pakendisse. Kuivas tees saate tunda šokolaadi, vürtse, mõnda pähklit. Kuivatatud kujul suureneb aroomi intensiivsus ja siin on ka vihjeid floraalsusele ja metsa lõhnale. See tee asub rangelt keskel klassikaliste Hiina punaste tee ja tumedate oolongide vahel. Tee annab viski värviga leotist. Kui teile meeldib kangem tee, võite selle natuke ülehoida. Infusioon läheb konjakivärviliseks. Maitse on uskumatult pehme. Kerge happesusega lõpus. Ja mõõduka mõrkjusega järelmaitses.

Mille poolest on Punane Shui Hsian tee kasulik?


Tee soojendab hästi, on võimeline organismi toniseerima ja parandama organismi üldseisundit. Hiinlastel on see tee populaarne jaheda ilma ja pika füüsilise koormuse puhul. Tees sisalduvad antioksüdandid, polüfenoolid ja tianiin soodustavad ainevahetuse taastamist ja organismi puhastamist. Mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale, taastab vererõhku, tugevdab veresooni. On suurepärane tromboflebiidi profülaktika. Tänu parkainete sisaldusele on teel bakterivastastane toime, seepärast on see kasulik seedetraktile ja aitab igemepõletiku puhul. Mõjub tõhusalt kuse- ja suguelundite tegevusele.

Kuidas keeta?


Kõige paremini sobivad valmistamiseks Yixing savist nõud, see ei imenda võõraid lõhnu ja avab täielikult tee omadusi, kuid, kui sellist ei ole, valmistage teed klaas- või portselankannus. Kasutage puhast allikavett. Et õigesti valmistada kasulikku ja aroomikat tõmmist, on vaja: Teekann läbi soojendada, loputades seda tulise veega; puistada kannu kümme grammi teepuru; loputage teepuru, selleks valage tee peale kuum keedetud vesi ja valage see koheselt minema; valage kannu üks klaas vett, mille temperatuur ei ületa üheksakümmet kraadi; pange kann kinni ja laske ligi minut tõmmata. Kvaliteetset heledat Shui Xiani on lubatud tõmmata kuni viis korda, suurendades iga kord tõmbamise aega. Valmisjoogis on tunda puuvilja-šokolaadi maiku ja sellel on meeldiv aroom. Tõmmise värv sõltub lehtede vanusest ja fermentatsiooni astmest ja võib olla kas helekollane või pruun. Seda teed juuakse tavaliselt puhtalt ilma mistahes lisandite või magustajateta, et joogi kõiki omadusi läbi tunda ja nautida.