52% Laost otsas

Santa Clara Brasiilia kohv

Röstitud Teaforyou eritellimusel

6.00  12.60 

Laost otsas

Kategooria

Santa Klara Brasiilia kohv –


Kõrged mäed, viljakas pinnas ja Mantiqueira de Minas piirkonna eriline hooajalisus loovad ideaalsed tingimused tihedate ja magusate kohviubade kasvatamiseks Fazenda Santa Clara mõisas. Pereira perekonna esivanemad istutasid esimesed kohvipuud Fazenda Santa Clara mõisale 1900. aastal. Sellest ajast peale on see perekond tegelenud kohvi tootmisega. Tänapäevadel haldavad mõisa kolmanda põlvkonna omanikud Moacyr Dias Pereira ja Alayde Graciano Pereira nelja täiskasvanud lapse toel: Fernando, Carlos Henrique, Eduardo ja Luciana. Nende lapsed on abielus ja elavad mõisas koos perega.

 

Mantiqueira de Minas piirkonnas asuv Conceição do Rio Verde rajoon loob oma kõrguse, viljakate muldade ja selge hooajalisuse tõttu ideaalsed tingimused tihedate ja magusate kohviubade kasvatamiseks. Fazenda Santa Clara on ka päritolunimetusega pitsat, mis tagab selle kohvi kvaliteedi ja päritolu.

Suure suuruse tõttu on paljud Brasiilia talud ehitatud ja varustatud mehaaniliseks korjamiseks ja töötlemiseks vajalike tööriistadega. Paljude Brasiilia kohvipiirkondade suhteliselt tasane maastik koos kõrge miinimumpalga tasemega on sundinud enamikke põllumehi valima pigem mehaanilise kui selektiivse käsitsi korjamise. Varem tähendas see mehhaniseerimine, et pigistamine oli norm, kuid tänapäevased mehaanilised kombainid muutuvad tundlikumaks, see tähendab, et põllumehed saavad igas läbiminekus korjata ainult täiesti küpseid marju. See on suurepärane uudis tootjatele, kes otsivad spetsialiseeritud tooteid. Paljudel juhtudel ja vähem tasastel talupiirkondadel võib kasutada kombineeritud korjamist käsitsi ja mehhaniseeritud viisil, kui küpset kohvi korjatakse derricadeira abil – mehhaniseeritud reha liik, mis aitavad küpseid kohvimarju korjata vibratsiooni abil. Kohvipuude vahele venitatakse present, et vältida küpsete kohvioade maapinnale kukkumist.

Nende uute ja selektiivsemate tehnoloogiate abil üha rohkem talusid tunnevad muret kohvi kvaliteedi pärast ja suudavad seda pakkuda. Pärast saagi korjamist pannakse kohvimari õue õhukeste kihtidena kuivama. Otsese päikesevalguse käes kuivatatakse kohvioad hoolika järelevalve all, sageli pöörates. Pärast kuivatamist hoitakse neid talus ja saadetakse seejärel COCARIVE lattu, kus need valmistatakse ette ekspordiks.