Shang Cha
Shang Cha on metsik punane (must) tee.
Shang Cha kasvab 800–1000 meetri kõrgusel Taiwani saarel, Yuichi, Nantous. Shang Cha on gurmeetee, see on intensiivne ja väga magus tee. Sellepärast, et teed korjatakse metsikutest puudest, mis kasvavad juhuslikult ümbritsevates Yu-Chi mägedes. Teed korjatakse esimeste päikesekiirtega suve lõpus – sügise alguses. Selleks ajaks on teeleht imanud endasse maksimaalselt maitset ja aroomi ning on küllastunud eeterlike õlidega.
Esimesed mainimised Shan cha tee kohta leiti 17. sajandi pühakirjadest. Sellest ajast alates on see punane tee vallutanud Taiwani elanike. Muide, Shan cha’l on perekondlikud sidemed Assami teega, kuna botaanilised omadused meenutavad pikkade lehtedega Assamiki teepõõsaid, kuid maa-alune juurtesüsteem on erinev. Looduslikud shan cha-põõsad kasvavad kõige paremini mägistel aladel kõrgusel 650–1500 m. Piirkond, kust see tee pärineb, on kaitseala. Selle tee põõsaid hoitakse riikliku varandusena ja looduslikku teed peetakse emataimeks, millest toodeti mitu ainulaadset hübriidset teepõõsast, sealhulgas kuulus punane nefriit.
See punane tee võidab teie südame igaveseks.
Kuidas keeta?
Shang Cha nagu ka teised Hiina punased teed nõuab vett, mille temperatuur ei ületa 90 kraadi. Sellel teel on huvitav järelmaitse. See tuleb mitu korda tagasi õrna magusa maiguna huultel ja mõnusa mõrudusena. Shang Cha tee aroom on ainulaadne. Üheaegselt meenutab see ega meenuta teisi Hiina musti teesid, ta on mitmepalgeline ja ainulaadne.