Laost otsas

Tie Guan Yin

peamised väärtused Tie Guan Yin tee juures on tema suurepärased tervendavad omadused.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: poolkääritatud
Maitse: rikas, värskendav, veidi magusavõitu, veidi külmad noodid
Aroom: lilleline aroom, sireli nootidega
Värvus: heleroheline, roosa tooniga

13.90 

Laost otsas

Kategooria

Tieguanyin – 铁观音


Selle tee eliitsort kuulub klassikalise Oolongi alla, omab tugevat rullitaolist lehte, samuti õrna meeldivat aroomi. Peamised väärtused Tie Guan Yin tee juures on tema suurepärased tervendavad omadused. Ta mõjub hästi nägemisorganitele, kõrvakuulmisele ja südame tööle. Ta on rikastatud erinevate mineraalide ja vitamiinidega. See on terve organismi jaoks taastava toimega, tõstab tuju ja kosutab, omades nii lille, kui ka mee noote.

Video

Mis teeb Tie Guan Yin tee kasulikuks?


Tie Guan Yini kuulus mõju seisneb mõistuse ja teadvuse rahustamises ja kehale kerguse andmises. Meelestab positiivseks suhtluseks ja meeldivaks teejoomiseks, sukeldab harmooniasse maailmaga. Tänu rohkele vitamiinide ja mineraalide sisaldusele on teel mitmeid kasulikke omadusi – normaliseerib vererõhku ja tugevdab veresooni, alandab vere sitkust. Väljutab toksiine ja põletab rasvasid, seepärast kiirendab kaalu langetamist. Tee antiüksüdandid noorendavad organismi, koos E-vitamiiniga suurendavad naha elastsust. Tie Guan Yin aitab immuunsüsteemi, tugevdab organismi kaitsemehhanisme.

Kuidas keeta?


Vaatame, kuidas keeta Tie Guan Yin teed. Selleks sobib pehme vesi – allika-, filtreeritud või pudelivesi; anumaks sobivad portselanist või Yixing savist valmistatud nõud. Kuidas õigesti teed keeta: kuumutage vett kuni 85-90 kraadini; soojendage kõik nõud; võtke 7-11 grammi teepuru 200 ml vee kohta; esimene vesi kuulub väljavalamisele 2-3 sekundi pärast (ta on vajalik vaid tooraine loputamiseks); teist korda laske tõmmata 5-10 sekundit, iga järgmise sammuga suurendades aega 5 sekundi võrra. Kuidas teha Tie Guan Yin teed – kiirete läbikallamistega. Kui lasta teel kauem tõmmata, tuleb tõmmis mõru ja kibe. Teelehed jõuavad anda veele oma maitse ja aroomi mõne sekundiga. Tee tegemise ajal muudetakse vee temperatuuri ja tee tõmbeaega, seepärast ei ole üheseid soovitusi, kuidas teha Tie Guan Yin teed. Lõpp-tõmbeaegade puhul kuumutatakse vett kun 95 kraadini, tõmbeaega ennast suurendatakse 3-5 minutini.

Päritolu ajalugu Tie Guan Yini hakkasid kasvatama mungad Tan dünastia ajal 7.-8. sajandil Ansyi piirkonnas Fujian lõunaprovintsis. Praegu loetakse seda kohta Hiina teepealinnaks, kus asub suurim teeturg, millele neli korda aastas kogunevad kõige enam degustaatoreid, kollektsionääre ja ärimehi. Just niipalju kordi korjatakse ja “raudset Bodhisattvat”, ja just seda teed on teeturg täis, sest Tie Guan Yini loetakse üheks kalleimaks teeliigiks.