Laost otsas

Masala – Darjeeling tee

Ühe paki kaal: 50 grammi
Päritolu: India.
Liik: must tee, segu.
Maitse: pähklid, kuivatatud puuviljad, pipar.
Lõhn: Tugev.
Värvus: punane-pruun.
Koostisosad: Darjeeling tee, nelk, kaneel, ingver, kardemon, loorber ja must pipar

7.90 

Laost otsas

Kategooriat,

Masala tee


Masala tee on jook, mis on valmistatud musta tee alusel, millele on lisatud India vürtside ja ürtide segu. Arvatavasti Indias loodud jook on kogunud ülemaailmset populaarsust, muutudes kogu maailmas teekaartide lahutamatuks osaks. Masala tee traditsiooniline koostis sisaldab musta India teed, rohelisi kardemoni kauna, kaneelipulgad, nelki, jahvatatud ingverit, musta pipart, kuid selle olemasolu paljude aastate jooksul on joogi erinevaid versioone ilmunud paljudes riikides.

Kange India tee Assami kasutatakse tavaliselt moodsa Masala tee alusena. Vürtsid ja magusained ei riku selle maitset selle karmuse ja rikkuse tõttu. Vürtsidest mängib kompositsioonis domineerivat rolli vürtsisegu nimega „karha”, mis koosneb ingverist ja rohelisest kardemonikaunast. Muud vürtsid on tavaliselt lisaks karhale. Mõnikord serveeritakse Masala teed ühe või mitme kaneelipulga, aniisitähtede, apteegitilli seemnete, pipra, muskaatpähkli ja nelkidega. Lääneriikides kasutatakse kaneeli ja nelgi asendamiseks piprakaupa. Indias on nelgi kasutamine tüüpilisem.

Muude võimalike koostisosade hulka kuuluvad muskaatpähkel, muskat, must kardemon, tšilli, koriander, roosi kroonlehed või lagritsajuur. Mõned inimesed eelistavad väikestes kogustes köömneid või cayenne’i pipart. Erinevalt paljudest teedest, mida keedetakse vees, lisades valmis teele piima, keedetakse traditsioonilist Masala teed sageli otse piimas. Traditsiooniliselt kasutatakse Indias pühvlipiima Masala tee valmistamiseks. Täisrasva lehmapiima kasutatakse tavaliselt väljaspool Indiat. Tavaliselt valmistatakse jook piima ühes osas kahe kuni nelja osa veega. Neile, kes eelistavad juua teed ilma piimata, asendatakse see täielikult veega.