Bai Hao Yin Zhen 白毫銀針
See imeline valge tee hiina keeles kõlab “hõbedad nõelad valge udemega” Teda peetakse kõige õrnam valgetest teedest. Ennevanasti Baihao yinzhen oli saadaval ainult eliidil. Selle tee valmistamiseks läheb ainult ülemine pung. Ilma lehtedeta. See sama pung, mis on kaetud pehme valge udemega. See tee on uskumatult hõrk. Ta on täiesti läbipaistvat värvi. Tal on peen aroom. Ja veidi magus järelmaitse.Valgete teede idee on selles, et edastada inimesele täit maitseid ja aroomi teed, ilma mehhaanilise mõjustuseta teelehele. Valged teed ei töödeldata. See on põhjus, miks valge tee säilitab maksimaalselt kasulikke omadusi. Sellel samal põhjusel valged teed on ka kõige petlikumad. Läbipaistvad ja kerged väliselt, nad sisaldavad endas suurt võimsust.
Kasulikud omadused
Kuidas keeta Bai Hao Yin Zhen?
Valmistamine:
– portselan või klaasnõud;
– vesi temperatuuriga 80-90 kraadi;
– Tee suhe on 3-4 gr. 100 ml vee kohta;
– Suurepärane maitse säilitamine 7-8 infusiooni jaoks.