- Piima Oolong on vaieldamatult üks kõige populaarseimaid Hiina teeliike kogu maailmas. Millest selline menu? Arvatavasti seepärast, et tee on avaldunud maitsega ja kerge ühtaegu. Tee aroomis on tunda piima ja magusa karamelli lõhna. Selline aroom saavutatakse töötlusprotsessis aromatisatsiooni teel. Tee annab kuldse värvusega leotise. Piima Oolong maitseb peaaegu kõikidele esimesest lonksust. Tee on pärit Fujiana provintsist. Sealt, kus toodetakse enamik oolongidest. Piima Oolong, nagu ka teised oolongid, nõuab vett, mille temperatuur ei ületa 85 kraadi.
-
Zhen Shen Oolong (人参乌龙茶 ) – koosneb kolmest ravimtaimest. Tema aluseks on teelehed. Need segatakse kokku pulbriks tehtud ženšenni ja lagritsaekstraktiga. Lagrits on samuti ravimtaim ja seda kasutatakse paljude haiguste ravimiseks. Kolme koostisaine kokku segamisel tekibki Zhen Shen Oolong. See tee omab kõiki teepõõsa ja zhen shen’i juure kasulikke omadusi. Selline tee stimuleerib inimese organismi ja taastab immuunsüsteemi. Tuleb nentida, et märkimisväärse positiivse efekti võib saavutada vaid regulaarse tee joomisega. Seepärast erinevadki Kaug-Ida rahvas ja enamus Hiina rahvast hea tervisega. Tee ei ole ainult kesknärvisüsteemile ja veresoonkonnale.
Kõige parem on keeta Zhen Shen Oolongi teed savipotis või Gaivan’is, ühe keetmiskorra kohta 5 grammi teelehti. Keetes klaasnõus, võib näha „nefriitkivide“ muutumist küpseteks teelehtedeks. Vee temperatuur peab olema umbes 90 kraadi. Zhen Shen Oolong kannatab ära umbes 8-10 keetmiskorda, kaotades iga korraga ženšenni maitset ja muutudes rohkem „tee“ maitseks