Puer (Shu) Guntin “Palace” 2013
Seda tüüpi nimetatakse Shu Puer Guntin Sancha Gong Ting San Cha. Seda nime võib tõlkida nagu “palee kaalu tee” Puer .See on valmistatakse pungatest. Täpsemalt, pungast ja kahest pisikesest lehtedest, mis katavad seda punga. Nad eemaldatakse teepõõsast, kui nad on veel pikkuselt väiksem kui 1 cm. Ja edasi töödeldatakse klassikalise teevalmistamise Shu Puer tehnoloogia järgi. Viimases etapis “Palee Puer” ei ole surutud pannkookideks, vaid hoolikalt kuivatatud ja puistatud et see ei oleks kokku kleepunud tükkideks. Väljundis saame miljoneid väikseid ja tihedaid kuivatatud pungasid ja hämmastavad maitsed. Muidugi, see Puer on uskumatult aeganõudev kogumise etapis. Ja selle hind on kõrgem kui tavaliste Shu Puer hind. See tee peetakse luksuslikuks Pueride seas. Sellest tulebki nimi. Kuiva tee aroom on üllatavalt tihe. Seal on palju maa- ja puitu aroome.
Mille poolest on Puerh (Shu) kasulik?
Tänu loomulikule fermentatsioonile sisaldavad puerhid ületamatut taset kasulikke aineid (polüfenoole, katehhiine, kofeiini, teaniini, vitamiine). Seepärast on nende kasutamine tervistavatel eesmärkidel laialt levinud. Hiinas endas müüakse neid teid enamasti apteekides ja neid loetakse 100 haiguse raviks. Kõige sagedamini kasutatakse nende teede omadust kiirendada ainevahetust, mis aitab kaalu langetamises. Shu puerhide pidev joomine aitab saavutada salenemises uskumatuid tulemusi. Iga oma välimuse eest hoolitsev hiinlanna joob regulaarselt Shu Puerhi, just seepärast on suurem osa neist nii saledad. Parema efekti saavutamiseks tuleb neid juua iga päev ja te ei märka isegi, kuidas võtate kaalus alla mitu suurusjärku vaid paari nädala jooksul. Shu Puerh mõjub toniseerivalt, ergutavalt. Selle oivalise tee joomise tõttu olete reibas terve päeva.
Kuidas keeta?
Peab võtma väiksemapoolse teekannu 150-300 ml ja lisada sellesse 5-7 grammi teeed (üks tablett või üks teelusikatäis). Seejärel peab soojendama teekannu kuni 95-100 kraadini Celsiuse järgi. Esimene, mida tuleb teha, on “loputada” tee, valades sellele keevat vett ja koheselt see välja kallata. Esimene tõmbeaeg on keedetud 95-100 kraadi kuum vesi. Oodata üks minut ja seejärel valada valmistatud puerh tassi. Iga järgmist tõmbeaega tuleb suurendada poole minuti võrra, ehk siis viiendal tõmbamisel teed tuleb vees hoida 3 minutit (1+0,5+0,5+0,5+0,5). Hea Puerh peab vastu kuni 10 tõmbamist. Ärge unustage puerhi keetmisel juhinduda tõmmise värvist. Sheng Puerh annab heleda, poolläbipaista tõmmise, Shu Puerhil on tume, paks, läbipaistmatu tõmmis.
Selle heakvaliteedilise ja ausa Puerhi hele sinkjashall värv räägib meile, et see tee oli tõesti toodetud 11 aastat tagasi. Noortel pu rhidel ei ole sellist värvitooni, see sünnib alles pärast kuueaastast hoidmist. Nüüdseks kehtib üldine standard, et tootjad peavad tee pakendile märkima kogu info kauba kohta. 2004. aastal selliseid nõudeid veel ei eksisteerinud. Seepärast on see Puerh igasuguste tunnusmärkideta.