Teepungad

See on ilmselt kõige loomulikum kõikidest tuntud tee sortides, mis on säilitanud troopika jõudu!


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: valge (Puer)
Maitse: puuvilja- ja mandli magusad-mõrkjad noodid
Värv: läbipaistev ja puhas
Aroom: Paksu roheluse ja pungade aroom

23.00 

2 in stock

Kategooria

Pu-erh teepungad


Teepungad on eriline ja ainulaadne tee. Neid kogutakse looduslike teepuudest Yunnani provintsis. Igal kevadel, millal noored pungad küpsevad teepuudel, hiina korjajad lähevad kohalikesse troopilistesse metsadesse suurte korvidega õlgade taga. Mitu tundi koguvad nad siis noori pungasid selleks, et kuivatada neid päikese käes. Teepungad ei nõua täiendavat töötlemist. See on ilmselt kõige loomulikum kõikidest tuntud tee sortides, mis on säilitanud troopika jõudu! Huvitav on ka see, et pungad eemaldatakse samast teepuust, millest kogutakse teelehti Pueri tootmiseks. Neid nimetatakse ka “Pueri pungadeks”. Kuigi selle jooki värv, aroom ega maitse ei meenuta isegi eemalt Pueri. Teepungad on “sõltumatu roog”. Ei pea seda millegiga võrdlema. Seda tuleb lugeda, mõista ja meelde jätta!

Miks on teepungad kasulikud?


Puer-puude pungade kasulikkus inimesele on võrreldav traditsiooniliste valgete teedega:

– soodsalt mõjutab südame-veresoonkonna süsteemi tööd;
– rõhk normaliseerub;
– janu kustutakse;
– parandab töövõimet;
– parandab meeleolu;
– aktiveerib raku regeneratsiooni protsessi;
– aitab kaasa kolesterooli taseme langusele veres 30-50% võrra;
– säilitab naha puhtuse

Kuidas keeta?


Vee temperatuur: 80-90 kraadi
Õige tõmbamisaeg: 10-30 sekundit
Optimaalsed nõud: Teekann, kolb, gaiwan
Tee kogus ühe keedise kohta (150 ml): 8-12 grammi