Laost otsas

Jasmiini tee – “Jasmiini Pärlid”

Roheline tee mille lisatud jasmiini õied või jasmiiniõli.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: Roheline (lisanditega)
Maitse: Magus, puuvili
Värvus: Kuldne
Aroom: Jasmiin, värskus

11.00 

Laost otsas

Kategooria

Roheline tee jasmiiniga – “Jasmiini Pärlid”


Roheline tee jasmiiniga on üks populaarsemaid maitsestatud Hiina teesid. Jasmiini tee valmistatakse harilikult rohelise tee baasil, kuid mõnikord kasutatakse baasi jaoks ka valget teed ja isegi mustat teed. Tee baasi on lisatud jasmiiniõied või jasmiiniõli. Jasmiini teel on meeldiv magus maitse ja õrn õie lõhn.

Kuidas keeta jasmiini teed?


Jasmiini tee valmistatakse nii, nagu ka teised rohelised teed. On vaja kasutada:

– savi paksude seintega teekann, et anda jasmiini kroonlehtedele paljastada nende aroom;
– puhas filtreeritud, allika või lihtsalt seistud vesi. Vee temperatuur peaks olema umbes 78-90 ° C. On oluline meeles pidada, et rohelised teed ei armasta keevat vett ja avavad enda aroomi ainult teatud temperatuuril;
– puhas rätik (see, millega tuleb keedetud teed katta).
Enne valmistamist peate ettevalmistama keetjat ja kupatada keema veega, et see hoiaks sooja kauem aega. Pange tee segu jasmiinlilledega ja valage poole veest. Katke rätikuga ja oodake 2-3 minutit, siis peate valama teise poole veest ja laske sellel seista 2 minutit. Katta rätikuga tuleb nii kaanet kui ka kannutila!

Jasmiini tee või pigem jasmiini lilled valmistuvad veidi tavalisest rohelisest teest kauem, seega saab jasmiini teed tarvitada pärast 4 minuti tõmbamist.