Lilla Pu-erh

Lilla Puer sisaldab rohkem seleeni kui muud liiki teed.


Ühe paki kaal: 50 grammi
Tüüp: Pu-erh
Maitse: värske ja läbipaistev, ilma kibeduse ja astringentsuseta.
Värvus: Pruulitud tee on helepruuni värvusega, lilla varjundiga
Aroom: õie ja väike heina ja mesi

23.76 

3 laos

Kategooria Tag

Purple Pu erh Zi Cha


Hiinas on kahte tüüpi puid, millest kogutakse teelehed. Noor roheline – ei luba ennast palju kasvatada ega luba uusi sorte moodustada. Seepärast eksisteerivad nad monotoonsel ja peaaegu muutumatul kujul. Teemetsade sügavuses kasvavad vanad puud, mis pidevalt muteeruvad mitmete ja mitmesuguste ristandite puhul. Sellised looduslikud muutused põhjustavad ebatavaliste värvide (lillalt kuni burgundi) ilmumist lehtedes ja annavad teele erilist maitset.
Hieroglüüf 坦, mis tähistab lehtede värvi, vastab eesti keelde “lilla”. Lilla lehed toodavad erilist pigmenti, mis tavaliselt on omane sellistele taimedele nagu mustikad või kirsid. Nende pigmentide tõttu tee saab erilise maitse ja aroomi. Kuid mitte kõik puertootjad ei pea värvide erinevusi oluliseks ja lehed segatakse sageli teiste sortidega. Teised usuvad, et selliseid lillapuud on väga vähe, et neile erilist tähelepanu pöörata, luua Puer kui iseseisev tooraine. Kuid seal on ka inimesi kes hindavad sellest liigist saadavat erilise maitsega ja delikaatse aroomiga teed.

Miks Lilla Puerh on kasulik?


Lilla Puer sisaldab rohkem seleeni kui muud liiki teed.
Seleen on võimas antioksüdant, tugevam kui E-vitamiin 50-500 korda.
See oli on kinnitatud, et seleen:
• ennetab vähki.
• kaitseb maksa raskmetallidest, vähendab maksa väärtalitlust.
• Vähendab veresuhkrut ja vererõhku.
• mängib olulist rolli immuunsuse reguleerimisel.
• Aeglustab üldist vananemist ja silma erilist vananemist.
• Oluline element kogu sisesekretsiooni süsteemi toimimiseks.
• põletikuvastane toime (reuma, artriit).
• See on hea südame-veresoonkonna haiguste ärahoidmiseks.
• Parandab mõtlemisprotsesse, võitleb depressiooni ja väsimusega.
Antotsüaniine sisaldavad taimsed saadused mõjuvad nii:
• Parandavad nägemisteravust.
• mängivad olulist rolli neuralgiahaiguste ennetamisel.
• Kasulikult mõjutavad kardiovaskulaarsüsteemi, võivad isheemilise südamehaiguse riski vähendada.
• Aeglustavad vananemist kõikidel tasanditel, ennetavad
onkoloogilisi haigusi.

Kuidas keeta?


Veetemperatuur:
90 kraadi
Õige keevitusaeg:
10-40 sekundit
Optimaalsed nõud:
Teekann
Tee kogus 1 portsjoni kohta (150 ml):
8-12 grammi
Säilitamine:
Toa tingimustes
Pakkimine: purk
Järgige reeglit – mida vanem lilla Puer, seda kuumem peaks olema
vesi!